Nieuws

Wijziging inkomensgrens huurtoeslag, meer mensen recht op huurtoeslag

In 2020 hebben veel meer mensen recht op huurtoeslag.

Vanaf 1 januari van dit jaar hebben naar schatting 115.000 extra huishoudens in Nederland recht op huurtoeslag, die op kan lopen tot honderden euro’s per maand. Deze mensen moeten zichzelf bij de belastingdienst aanmelden om deze toeslag te krijgen.
 
Als iemand een bruto jaarinkomen heeft tussen de 15.000 en 27.000 euro en in een huurhuis woont onder de huurtoeslaggrens (€737), is de kans aanwezig dat hij per 1 januari 2020 in aanmerking komt voor huurtoeslag.   
 
Omdat de belastingdienst mensen niet persoonlijk informeert over deze wijziging, is er de vrees dat veel mensen uit de doelgroep geen gebruik maken van deze mogelijkheid. Onder de groep die in aanmerking kan komen voor deze toeslagverruiming bevinden zich veel ouderen, kwetsbaren en laaggeletterden. Het is van groot belang dat zij worden voorgelicht. Ouderenorganisatie ANBO is bijvoorbeeld een publiciteitscampagne gestart om ouderen te helpen.
 
Voor de huurders die nu al huurtoeslag ontvangen, heeft deze maatregel geen gevolgen.
 
Heeft u recht op huurtoeslag? U kunt via de rekenhulp op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken om te kijken of u in aanmerking komt.

Geschreven op 03.04.20


Web Analytics